DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 26.05.2012 22:24:28 

JUNIOR DIXIELAND MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Austrálie 2010

 

(Hervey Bay) - 28.8. - 10:44

Utesy plne koralu byli krasne spolecne s katamaranem na kterem jsme tam jeli. Vcera jsme bez problemu dorazili do Hervey Bay kde bydlime a dnes jsme jeli motorovym clunem na pozorovani verlyb. Vecer nas ceka koncert.

 

(Rockhampton) - 24.8. - 9:40

Cesta byla dlouha a unavna, ale zvladli jsme ji. Po prijezdu jsme se privitali s jednou moc hodnou pani (z Usti nad Labem), ktera nam zaridila ubytovani a nyni poskytuje internet. Dalsi den rano se bohuzel zacala v nemale mire projevovat ponorkova nemoc. Pani Libuska zarizuje vse okolo nasich vyletu zde, napriklad dnes rano jsme se byli podivat na uzasnou krokodyli farmu. Krokodyli meli sice vsichni mene nez sest metru, ale lezt k nim se nam nechtelo. Odpoledne jsme se byli koupat u more a posbirali jsme hromadu musli. Kapitalni se podaril devcatum, kdyz vylovili musli velikosti misy na salat. Zitra rano se chystame lodi na utesy plne koralu.

Timto dekujeme nasi opatrovnici, pani Libusce. 

Brisbane - 22.8. - Ceskovensky klub Queensland 6:40 pm

V Dubbo jsme odehrali dobre a byli jsme neustale chvaleni za dobry vykon. Moc se nam tam libilo a rodiny byli mo fajn. Po ceste do Brisbane jsme zavitali do Lightning Ridge a podivali jsme se na cerne opaly. Zde v Brisbane jsme stravili nekolik peknych dni. Zavitali jsme napriklad do NP Spring Brook, O'Reillys, centra Brisbane, Aquaparku a Golden Coast. Odehrali jsme zde tri skvele koncerty a zitra brzy rano vyrazime na sever do teplych krajin, smer Rockhampton. Vsichni jsou zdravi, Vojta se porad ne a ne ztratit, takze je vse v poradku.

Dubbo- 14.8. 2010 - Australske rodice 9:22 am

Ve ctvrtek jsme jeli do Dubbo a stavili jsme se v Modrych horach. Byly tam rozkvetle kere, zaroven tam poletoval snih a byla velka zima. Pohled do kanonu a symbol Modrych hor (Tri sestry) byl uzasny. Dle planu jsme v poradku dojeli do Dubbo, kde si nas rozdelily nase Australske rodiny. Byli jsme po skupinach, David s Vojtou, Ondra se Srbikem, Smrckovi a pak jedna velka skupina kterou tvorili Jakub, Tomas, Stazka a Stepanka. Vsichni se tvarili spokojene.

V patek rano jsme se vypravili do radia ABC, kde jsme zive nahrali rozhovor a dve skladby (Cervene jablicko a Watzing Matilda). Rozhovor byl s Ondrou bez jakehokoli pripraveni. Bylo to velmi spontalni a Ondra se sve funkce ujal na vybornou. Odpoledne a vecer jsme meli koncerty, na kterych se nam hralo dobre a atmosfera byla velmi dobra.

Dnes budeme mit take dva koncerty, zitra jeden a slavnostni zakonceni festivalu a v pondeli vyrazime dal.
 

 

Sydney - 11.8. 2010 - československý country club 10:10 pm

Dnes ráno jsme vyrazili na bleší trh, kde jsme nenašli nic moc zajímavého. Potom jsme pokračovali do města a dali jsme si rozchod. Někteří z nás šli na prohlídku opery, zatímco někteří jiní na opětovnou prohlídku města. Brzy odpoledne jsme si dali sraz a znovu jsme se rozešli do města. Můžeme ujistit, že Vojta nezklamal a na sraz se sice dostavil, ale na opačnou stranu zálivu. Celá parta to jistila, takže jsme se brzy sešli se slzami v očích.

Tímto bych chtěl poděkovat za ochotu mých spoluhráčům.   Vojta

Sydney - 10.8. 2010 - československý country club 10:10 pm

Dozvěděli jsme se o incidentu nejmenovaného jedince se semaforem. Zdejší semafory pro chodce vydávají při rozsvícení zelené zvláštní zvuk, jakoby písknutí. Nejmenovaný se tento zvuk naučil velmi důvěrně napodobovat, a když potom jednou tento zvuk vydal před rozsvícením zelené, jedna starší dáma důvěřivě vstoupila do vozovky a dá se konstatovat, že ji jedoucí auto málem přežehlilo. To jen taková historka na okraj. Dnes ráno jsme vyrazili na tržnici, kde jsme nakupovali vše možné. Nebylo to zrovna nejlepší neboť lilo jako z konve. Odpoledne jsme se přemístili do centra Sydney, kde jsme navštívili technické muzeum, které nás nikterak nezaujalo, až na paní Smrčkovou a mistra Doudu. Můžeme, ale říct, že zorientovat se tam byl nadlidský úkol. Dále jedna důležitá informace!!! V nejbližší době se přesouváme do Dubbo a asi nebudeme moci psát každý den. Proto prosíme rodiče o klid. Děkuji.

Sydney - 9.8. 2010 - československý country club 9:35 pm

Dnes se vstávalo za jekotu pozounu. Ačkoliv to probudilo, tak trvalo další půl hodinu než se ostatní vyhrabali z pelíšků. Hodinu jsme se sice snažili parkovat (v centru), ale stejně jsme ještě stihli fotit operu (zase). Poté jsme vyrazili do Sydney Aquarium. Zde jsme viděli/neviděli ptakopyska, žraloky, rejnoky a mraky všemožných šupinatých havětí (jako ryb). Jeli jsme vzhlídkouvou okružní jízdu monoreilem (tramvaj na vysuté koleji). Potom jsme vyrazili do China Town (čínská čtvrť). K našemu velkému překvapení to tam bylo úplně žlutý. Tím je to jasné, tak to asi hasne.

Sydney - 8.8. 2010 - československý country club 6:45 pm

Dnes ráno jsme vstávali, tak pozdě, že jsme rozzlobili dokonce i pana Smrčku. Byli jsme se podívat na olympijskou dráhu kanoí White waters v Pentrith. Byl tam velmi velký klid. Představa jak to tam vypadalo v době konání her byla nepředstavitelná. Poté jsme se jeli podívat do obchodního střediska, kde jak poznamenala jedna ze zpěvaček jsme strávili pouze jednu hodinu. Těšili jsme se na koncert a jak jsme zjistili, tak se ostatní těšili také. Pana presidenta spolku to dojmulo dokonce až k pláči. Lidí na měkko bylo víc (třeba jako pan kapelník). V době psaní tohoto dopisu někteří z nás pozorují úžasnou a zcela jinou noční klenbu jižní polokoule. Doufáme, že ta u vás (nás doma) v Evropě vypadá pořád stejně.

Sydney - 7.8. 2010 - československý country club 8:45 pm

Naštěstí jsme se rozhodli nespat pod širákem, neboť by jsme asi nevstali. Teploty venku byli jiné než jak jsme zvyklí. Ráno je to skoro na zimní bundu, zatímco kolem oběda na sluníčku je to na krátký rukáv. Po rychlé snídani, protože se nám nechtělo vstávat, jsme vyrazili směrem (což nás moc nepotěšilo) ku škole. Zde jsme hráli pro malé děti s rodiči. Tyto děti byli tuze malé. Jejich jekot, řev, dupání a tak podobně, nás nechávalo na pochybách, zdali vůbec hrajeme. Naštěstí ne na pochybách zdali hrajeme dobře. Byli jsme zde poté dobře pohošteni domácím kokosovým koláčem. Po marném pokusu vjet do podyemního parkoviště (kde jsme si málem urvali střechu, jsme zaparkovali hned vedle hyde parku. Pěšky jsme si prohlédli zajímavé stromy, hejna papoušků kakadu, spoustu pernaté havěti (to jako ptáky) a operu. Byla o trochu větší než někteří z nás čekali. Hned ya operou jsme nemohli přehlédnou nebo si nevšimnout Harbour Bridge. Večeře byla dle očekávání skvělá. Byl to velmi zajímavý den. Zimy v noci se nebojíme, protože velmi tvrdě spíme (a jsme zaopatřeni).

Sydney - 6.8. 2010 - československý country club

Cesta z Mnichova byla celkem nezajímavá. Když jsme v šest ráno tamního času přistáli, hlásili 39 ve stínu. Pan řidič autobusu, který nás vezl z letadla asi hodinu bloudil na letištní ploše a hledal terminál. Ten byl (podle údajů) největší na světě. Zaujal nás vodopád, který sice nepadal, ale zato pěkně tekl po stěně (a což nás překvapilo, tekl dolů). Když jsme konečně nastoupili do největšího civilního letadla na světě A 380, byli jsme ohromeni skutečností, že si jeden pán, údajně nechal v letadle zavazadlo, které mělo tikat, takže zaměstnanci strávili dvě hodiny jeho hledáním a pilot poté další půl hodinu hledáním Austrálie. Bylo to z toho důvodu, že kdyby v údajném zavazadle (které nikdo nenašel) opravdu byla bomba, tak alespoň to co z nás zbude, nespadne na obydlené oblasti. Po dlouhém letu, který se obešel bez detonací, jsme přistáli ... přistáli. Jsme všichni, nic nám nechybí, ani nepřebývá, jsme ubytovaní dle plánu v československém coutry clubu a máme k dispozici dvanácti místný mikrobus s vlekem. Pozdravuje Junior Dixieland

3.8. 2010  Po několika náročných zkouškách a posledním vystoupení na mariánskolázeňské kolonádě zítra odlétáme přes Dubaj do Sydney, kam se už všichni těšíme. Informace z naší cesty po Austrálii budeme vkládat podle našich časových možností a dostupnosti internetu.